سامانه سورین در شرکت ملی گاز ایران

سامانه سورین در شرکت ملی گاز ایران

  • جایگاه و معرفی ستاد شرکت ملی گاز

ساختار مجموعه گاز از پنج بخش اصلی به شرح ذیل تشکیل شده که عبارت اند از:‌

بخش ستاد،‌ پالایشگاه ها،‌ شرکت انتقال گاز،‌ ۳۱ شرکت گاز استانی و نهایتا یک شرکت مهندسی و توسعه.

بخش ستاد شرکت ملی گاز ایران همانند سایر بخش های ستادی در ساختارهای سازمانی عمدتا مسولیت مدیریت، نظارت، راهبری، هماهنگی های اصلی و سایر موضوعات قابل پیگیری در گستره ستادی را بر عهده دارد.

در حقیقت تمرکز مدیریتی و سازماندهی منابع در بخش ستاد انجام می شود و از این منظر لزوم داشتن یک سیستم یکپارچه و جامع که پاسخگوی تمامی نیاز های زیر ساختی باشد، ضروری به نظر می رسد.

  • نام پروژه و مشخصات کلی :

سامانه جامع و یکپارچه سورین تحت عنوان سیستم ها و روال های نرم افزاری برای اولین بار در بخش ستادی شرکت ملی گاز ایران تعریف و مراحل پیاده سازی آن از سال ۹۷ آغاز گردید.

هرچند که بدوا محل اجرای پروژه در واحد ستاد شرکت ملی گاز تعریف شده است اما مخاطبین آن لزوما محدود به بخش ستاد نبوده و سامانه ارائه شده، قابلیت بکارگیری در همه زیر بخش های استانی شرکت ملی گاز در سراسر ایران را نیز دارا می باشد.

  • اهداف پروژه و نیازمندی ها

پروژه سورین با هدف ایجاد بستر یکپارچه در شرکت ملی گاز ایران آغاز به کار نموده است.

ایجاد یک زیر ساخت نرم افزاری با قابلیت اجرای پروژه های مختلف بر اساس نیاز های متفاوت سازمان ازجمله اهداف بنیادین در سامانه سورین بوده است و بنابر این سورین از این جهت حائز اهمیت می باشد که فراتر از یک پروژه،‌ به یک زیر ساخت اصلی در شرکت ملی گاز ایران تبدیل شده است.

مبنای عملکرد این سامانه در ابتدا تمرکز بر موضوع منابع انسانی و انتقال داده ها از سیستم جامع بود و سیستم ها و ابزار گوناگون در مسیر استقرار آن تولید و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

کمترین تاثیر قابل دریافت سورین پس از استقرار تغییر رویکرد در نحوه پاسخگویی به نیاز های نرم افزاری بوده است به این شکل که دیگر بخش های مختلف به شکل جزیره ای به دنبال نیاز های خود نمی روند و دیگر قرار نیست هر واحد بنا به نیازهای خود اقدام به خرید نرم افزار های مستقل نماید. لذا حصول چنین نتیجه ای هدف بزرگی به شمار آمده و از جمله موفقیت های جدی سامانه سورین و یکی از وجوه تمایز آن نسبت به سایر سامانه ها می باشد.

سورین در حقیقت سازمان را در مسیر یکپارچگی جامع قرار داده و در این روند تیم های داخلی را به شکل قابل ملاحظه ای فعال نموده است.

در حقیقت کارشناسان مختلف در سطح وسیعی آموزش های مربوطه را دیده و به نوعی خود درگیر بحث تحلیل سیستم ها شده اند و یا حداقل به عنوان واسطه بین تحلیل سیستم و تیم فنی قرار گرفته اند.

به این واسطه می توان اذعان نمود سورین نمونه ای موفق از تجربه تیم سازی ما در تیناک می باشد که علاوه بر جهش قابل ملاحظه در دانش فنی و نرم افزاری در حوزه منابع انسانی سازمان سبب تولید ابزار های یکپارچه با مشارکت قابل ملاحظه کارکنان بوده است.

در نهایت برخی از مهم ترین ابزار های تولید شده عبارت اند از:‌ سیستم فرم های اداری، ‌سیستم گاز رسانی، سیستم شورای سوابق،‌ سیستم مدیریت متقاضیان،‌ سامانه GIS،‌ انواع ساختار ها در حوزه های مالی،‌ سامانه SSO (به این معنی که همه کاربران از یک سامانه مرکزی استفاده نمایند)، ‌پیام رسان دارکوب، ‌درگاه واحد ستاد با سایر پالایشگاه ها که از طریق آن امکان برقراری ستاد با سامانه ها در کل کشور فراهم می شود (تنها سامانه متمرکز که کل کاربران صنعت گاز به آن دسترسی داشته و می توانند نام کاربری مستقل در آن تعریف نمایند).

  • دامنه کاربرد

عمده فرآیند ها برای کل کشور قابل بهره برداری و استفاده می باشد. البته برخی نیز به طور خاص برای نیاز های ستاد طراحی و قابل دسترس می باشد.

درخواست دمو محصولات
درخواست دمو محصولات
شما می توانید دمو محصولات نرم افزاری تیناک را در سریع ترین زمان دریافت کنید. مشاوران ما در خدمت شما هستند.
دریافت دمو محصولات