سامانه ساپنا در شرکت ملی نفت

  • نام پروژه و مشخصات کلی :

سامانه ساپنا در شرکت ملی نفت به معنی سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت می باشد و با تمرکز بر مدیریت ‍‍‍پیمانکاران طراحی و در حال پیاده سازیست.

در حقیقت پایه های اصلی ساپنا در سامانه سورین شکل گرفت اما بعد ها تحت عنوان مجموعه ساپنا تکمیل و توسعه داده شد.

زمان آغاز پروژه رسما از اواخر سال ۹۸ و پس از انعقاد قرارداد نهایی با کارفرما بوده است و همچنان نیز در حال پیاده سازی و تکمیل مراحل پایانی می باشد.

  • اهداف پروژه

کارکرد اصلی این سامانه در بخش مدیریت پیمانکاران حوزه منابع انسانی و یکپارچه سازی این سیستم با سایر زیر سیستم های مرتبط می باشد.

در حقیقت مسیر جذب نیرو در وزارت نفت و شرکت های وابسته از الگوهای متفاوتی پیروی می نماید.

یکی از الگوها جذب نیرو از طریق شرکت های واسط در جایگاه پیمانکاران حوزه منابع انسانی می باشد.

کارکرد اصلی این شرکت ها معرفی نیروی انسانی، انجام پرداخت ها، مسائل مربوط به حقوق و دستمزد و نیز سایر موضوعات مرتبط با آن است. هر چند مدیریت و سازماندهی این پرسنل و نیز تامین منابع مالی توسط وزارت نفت انجام می شود، اما عملیات پرداخت نهایی و تخصیص سایر خدمات رفاهی، از کانال این شرکت های واسط صورت می پذیرد.

بنابراین می توان گفت کارکرد سامانه ساپنا مشخصا در مدیریت سیستم پیمانکاری نفت(مرتبط با منابع انسانی) و یکپارچه سازی کلیه زیر سیستم ها و سامانه های مرتبط با آن ها در گسترده وسیع صنعت نفت با بیش از ۱۰۰،۰۰۰ نیروی انسانی مستقیم و غیر مستقیم می باشد.  

در حقیقت عدم یکپارچگی اطلاعات (به ویژه با سیستم مالی)، عدم وجود دیتای متقن و به روز خصوصا در بخش سوابق مالی و همچنین نبود سیستم یکپارچه اطلاعات، از معظلات جدی مدیریت جهت راهبری سیستم بوده و به همین علت ضرورت وجود یک ساختار یکپارچه بیش از پیش مطرح گردید.

بعلاوه بهم ریختگی های جدی در دیتا و اطلاعات تعداد قابل توجهی از پرسنل، گپ ها و حفره های اطلاعاتی قابل ملاحظه ای در سیستم ایجاد نموده بود که کمترین نتیجه آن عدم انطباق میان میزان منابع تخصیص یافته وزارت نفت با میزان دریافت های واقعی پرسنل بود.

از این رو سامانه ساپنا در شرکت ملی نفت، با هدف پاسخگویی به این چالش اساسی در مسیر یکپارچه سازی کل فرآیند های منابع انسانی اعم از سیستم حقوق و دستمزد، سوابق بیمه تامین اجتماعی، سیستم پاداش و …  طراحی و از طریق اتصال و یکپارچه سازی سیستم های اطلاعات پیمانکاران با دو پایگاه مرکزی اطلاعات شامل سیستم تامین اجتماعی و نیز سیستم مالی صنعت نفت، امکان هرگونه عدم انطباق و بهم ریختگی در پرداخت حقوق و دستمزد ها را سلب نموده است.

  • دامنه کاربرد

با توجه به وسعت اطلاعات پایه و جامعیت فرآیند های طراحی شده سامانه ساپنا، دامنه کاربرد این سامانه در کل ساختار صنعت نفت تعریف و امکان بهره برداری خواهد داشت.

فرم ثبت نظرات

در صورت تمایل نظر خود را در مورد سامانه‌ی ساپنا ثبت نمایید.